Oldal kiválasztása

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A beiratkozás menete a mellékelt leírásban olvasható.

Kérjük, a beiratkozáshoz elsősorban az elektronikus módot (KRÉTA rendszer) válasszák 2020. június 15. és 2020. június 21. között.

Schultz Zoltán
intézményvezető


A középfokú beiratkozás menete a Lovassy László Gimnáziumban

1. Elektronikus úton a KRÉTA rendszeren keresztül:

A beiratkozás elektronikusan 2020. június 15-e és június 21-e éjfél között lehetséges.

Az elektronikus beiratkozáshoz szükségesek a következők:

  • amennyiben a jelenlegi általános iskola a KRÉTA rendszert használja, akkor az ott használt KRÉTA rendszerben un. gondviselői típusú hozzáférés megléte (ennek megléte úgy ellenőrizhető, hogy webes belépés után e-ügyintézés menüpontnak lennie kell a főmenüben)
  • amennyiben a jelenlegi általános iskola nem használja a KRÉTA rendszert, akkor a jelentkezés elektronikus módját iskolánk honlapján június 15-én megjelenő tájékoztatónk részletesen fogja tartalmazni
  • az általános iskola által kiállított nyolcadikos év végi bizonyítvány digitalizált változata, melyet az általános iskola meg kell, hogy küldjön a gondviselőnek június 15-e után
  • a tanuló személyi igazolványának, lakcímkártyájának és születési anyakönyvi kivonatának digitalizált változata (fényképezve vagy szkennelve) – amennyiben ezt a digitalizálását nem tudják megoldani, akkor a diák azokat 2020. szeptember 1-jén személyesen is bemutathatja az iskola titkárságán
  • amennyiben már rendelkezésre áll, a diák NEK azonosító adatlapja digitalizálva. Amennyiben az adatlap még nem áll rendelkezésre, akkor azt digitálisan június 30-ig az old@mail.lovassy.hu címre e-mail csatolmányaként kell beküldeni.
  • a beiratkozási felület által majd létrehozott beiratkozási dokumentum kinyomtatása, aláírása, szkennelése és ezen dokumentum feltöltése a jelentkezési felületre

Az elektronikus beiratkozáshoz részletes tájékoztatót tudnak majd olvasni az iskola honlapján június 15-e estétől.

Az elektronikusan beiratkozó és a beiratkozásról június 22-e estig elektronikus levélben “Tudomásul vett” státuszt kapó beiratkozónak személyes megjelenésre nincs szükség. Amennyiben valaki “hiánypótlásra visszaküld” státuszt kap, akkor a kért dokumentumokat mielőbb küldje vissza, hogy “Tudomásul vett” státuszt kaphasson.

Kérjük, hogy minél többen éljenek ezzel a beiratkozás lehetőséggel a megadott időintervallumban!

2. Személyes megjelenéssel a Lovassy László Gimnáziumban

Azok a felvett diákok, akik nem tudják az elektronikus beiratkozást megoldani, személyesen 2020. június 23-án (kedden) 8 és 11 óra valamint 13 és 16 óra között iratkozhatnak be intézményünkbe, az iskola által megadott 20 perces időintervallumban.

A személyes beiratkozáshoz szükséges feltételek:

  • a beiratkozáson a diáknak és törvényes képviselőinek is meg kell jelenniük;
  • a beiratkozáshoz be kell hozni a diák személyi igazolványát, a lakcímkártyáját, a születési anyakönyvi kivonatát és ezekből 1-1 fénymásolatot;
  • amennyiben már rendelkezésre áll a diák NEK azonosító lapja, akkor annak egy másolatát is hozni kell. Amennyiben az adatlap még nem áll rendelkezésre, akkor azt digitálisan június 30-ig az old@mail.lovassy.hu címre e-mail csatolmányaként kell beküldeni.
  • a beiratkozáshoz június 22-én 12 óráig időpontot kell kérni az old@mail.lovassy.hu e-mail címen. A beiratkozásra szánt 20 perces időintervallumokból az első szabadot fogjuk kiadni. A beiratkozónak a gondviselőivel erre az időpontra kell az iskola portájánál megjelennie.

Kérjük ezt a beiratkozási módot csak akkor válasszák, ha az online-t semmiképpen sem tudják megoldani!

Kérjük június 15-ig készítsék el a szükséges iratok digitalizálását és a június 15-e este megjelenő részletes leírást mindenképpen olvassák el a beiratkozás elkezdése előtt.

Ha bármilyen kérdésük van a beiratkozással kapcsolatosan, akkor azt az old@mail.lovassy.hu e-mail címre küldött levélben tegyék fel.

Share This