Oldal kiválasztása

Vízivándor tábor – Mosoni-Duna 2024. július 3-9.

Az idei tábor egy ötórás vonatozással kezdődött, így jutottunk el a rajkai táborhelyre, ahol két napot töltöttünk. Eleveztünk a Hallépcsőhöz, a Hármashatárhoz, esténként pedig kártyázással, röplabdázással, tollasozással, beszélgetésekkel ütöttük el az időt.

 A harmadik napon Mosonmagyaróvárig eveztünk, közös meccsnézéssel zártuk a napot. Másnap, kenus városnézést tartottunk, kenucsúszdával, fagyizással, fürdőzéssel. Délután egy kalandparkban folytatódott a program.

A harmadik táborhelyen, Kimle-Novákpusztán, meglepetés várta a csapatot. Részt vehettünk a Csillagösvény Találkozó Holisztikus és Spirituális Fesztivál rendezvényein, jártunk táncot tűz körül, hallgattunk előadásokat lélekgyógyászoktól, hangterapeutáktól. Volt itt csocsó, billiárd, pingpong, majomhinta… Mindeközben magunknak főztük a paprikás krumplit, másnap pedig burritót kaptunk úticsomagként.

Dunaszegre, az utolsó táborhelyünkre tartva Mecséren egy érzékenyítő programon vettünk részt, kis csoportokban raktunk ki óriás kirakóst, oldottunk meg feladatlapot, vetélkedtünk egymással energiafelhasználás-környezetvédelem témában. Este, a szúnyogokat csapkodva, tábortűz mellett idéztük fel a hét történéseit.

A Lovassys vízivándor táborok eddigi leghosszabb útvonalán, aludtunk sátorban, teraszon, a szabad ég alatt. A 33 diák és 3 tanár tele lett élményekkel és szúnyogcsípésekkel. Születtek új barátságok, talán szerelmek is.

Köszönet a szervezésért György-Gyarmathy Andrea tanárnőnek és a kísérőtanároknak, Ériné Kismárton Renáta és Szűcs Krisztina tanárnőknek!

Share This