EKF 2023-as pályázataink

2022.06.21.

Beszámoló az önkéntes tevékenységről

Volt szerencsém ezen a rendhagyó, bár remélhetőleg ez után állandó, tanévzáró pikniken önkénteskedni. Egy barátnőmmel, akivel az iskolai diákönkormányzat elnökei vagyunk, jelentkeztünk arra a feladatra, hogy elkísérjük a celjei diákokat a balatonfüredi kirándulásukra. Felejthetetlen élmény lett számomra az a délelőtt. Menetrend szerinti busszal érkeztünk Balatonfüredre. Kitaláltuk előre, hogy a kísérő Tanár úrral majd városnéző túrára visszük a vendégeinket. Miután leértünk a Tagore sétányra és kifotózkodták magukat a celjeiek kitalálták, hogy szeretnének strandolni, ha már egyszer itt vannak. Így elkísértük őket a strandra, majd a kávéra vágyó társaikat a kávézóhoz. Eleinte nem nagyon szólaltak meg angolul, de a visszaútra feloldódtak, így onnantól fogva végigbeszélgettük velük az utat. Sok újat hallottunk tőlük az országukról, főleg az oktatási rendszereink közti különbségekről.

A kirándulás után ebédelni kísértük a csapatot, ahol már várta őket két másik önkéntes. Viszont egyből problémába ütköztünk. A horvát csapat, akikkel a Hangvillánál kellett volna találkoznunk nem volt meg. Nem tudtuk merre lehetnek, nem rendelkeztünk elérhetőséggel hozzájuk, így aggódtunk kicsit, hogy mit kéne tennünk, merre induljunk. Szerencsére az egyik ott dolgozó elmondta, hogy ül bent egy csapat, akik nem voltak hajlandóak vele kommunikálni se angolul, se németül és azt se tudják, hogy hol vannak vagy mit esznek. Így ismertem meg végül a horvát csapatot, akik amúgy tökéletesen beszéltek angolul és akikkel megbeszéltük, hogy ők már ismerik a járást a városban, mert a Tanárnőjük tizedik alkalommal járt Veszprémben.

Ezek után Lucával visszamentünk az iskolába, ahol a zenekarok próbáit, illetve a kipakolást segítettük. Az utolsó pillanatban derült ki, hogy elmaradt a bevásárlás a zsíroskenyérhez, így rohantunk át a boltba négyen, hogy minden meglegyen időben.

A piknik kezdetét követően minden sokkal nyugodtabb és zökkenőmentesebb volt. Élveztük a jobbnál jobb előadásokat, amiket külsős barátainkkal is meg tudtunk osztani. Fantasztikus hangulatban telt az egész, hiszen mindig volt mit nézni vagy hallgatni, de közben lehetőségünk volt beszélgetni a többi ottlévővel. Őszintén remélem, hogy még több ilyen piknikben lehet majd részem a jövőben.

Lakatos Janka 10.A

2022.06.16.

Nyitott udvar – művészeti piknik

2022. június 10-én került megrendezésre a Nyitott udvar művészeti piknik a Lovassy László Gimnáziumban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. A rendezvényen a veszprémi Lovassy és Vetési Albert Gimnázium mellett a Gimnaziaj I. Celje és a Zapresici középiskola diákjai is felléptek. Az esemény két helyszínen zajlott, az iskola tornatermében és alagsorában. A népdalok és néptánc mellett, különböző modern táncprodukciókat láthattak a nézők. Ezen kívül különböző zenekarok is játszottak, komolyzenei, pop és rock műfajban is. A horvát formáció egy különleges előadással állt elő, a színpadon bemutatták, hogy készítik nemzeti ételüket, a struklit, amit az aztán nézők meg is kóstolhattak. Az este végéhez közeledve a fényfestés is elkezdődött, az iskola oldalára tehetséges diákok rajzait, festményeit vetítették. Reméljük mindenki egyet ért abban, hogy egy remek hangulatú délutánt-estét tudhatunk magunk mögött, köszönhetően a magas színvonalú produkcióknak!

Kunstpicknick Offener Hof

Am 10. Juni 2022 fand das Kunstpicknick Offener Hof mit der Unterstützung des Programms Veszprém-Balaton 2023 Kulturhauptstadt Europas im Lovassy-László-Gymnasium statt. Neben den Gymnasien Lovassy und Vetési Albert aus Veszprém nahmen auch Schüler des Gimnaziaj I. Celje und des Gymnasiums Zapresic teil. Die Veranstaltung lief in zwei Räumen der Schule, im Turnsaal und im Untergeschoss. Neben Volksliedern und Volkstänzen konnte das Publikum auch verschiedene moderne Tanzvorführungen ansehen. Außerdem spielten verschiedene Bands klassische, Pop- und Rockmusik. Die kroatische Formation demonstrierte auf der Bühne, wie ihre Nationalspeise, eine Art Strudel, genannt „Strukli“, zubereitet wird. Die Zuschauer konnten anschließend die Speise sogar kosten. Am Ende des Abends begann die Lichtmalerei, bei der Zeichnungen und Gemälde von talentierten Schülern an die Mauer der Schule projiziert wurden. Wir hoffen, alle sind damit einverstanden, dass wir – dank der hohen Qualität der Aufführungen – einen großartigen Nachmittag und Abend verbracht haben!

Open Gates– Art Picnic

On 10 June 2022, “Open Gates – Art Picnic” was held at  Lovassy László High School with the support of the Veszprém-Balaton 2023 European Capital of Culture programme. In addition to Lovassy and Vetési Albert High Schools of Veszprém, students from Gimnazija I. Celje and Zapresic High School also took part. The event took place in two locations, in the school’s gym and the basement area. Besides folk songs and folk dance, the audience could enjoy various modern dance performances. In addition, different bands played classical, pop and rock music. The Croatian group put on a special show, demonstrating on stage how they prepare their national dish, strukli, which the audience could then taste. As the event was coming to an end,  projection mapping began –  drawings and paintings created by talented students were projected onto the school wall. We hope everyone would agree that it was a great afternoon and evening, thanks to the high quality of the performances!

Videó

Lovassy Címer

2022.06.10.

A bizonytalan időjárás miatt a Nyitott udvar – művészeti piknik az iskola épületében kerül megrendezésre.

A nagyszínpadra tervezett program a tornateremben, az amfiteátrumba tervezett program az alagsori zsibongóban, a filmvetítés a dráma kerül lebonyolításra. A fényfestés az iskola bejáratánál lesz.

A program változatlan lesz.

2022.06.07.

Június 10-én Lovassy László Gimnázium, a Vetési Albert Gimnázium, a szlovéniai Gimnazija I. Celje és a horvátországi Zapresic középiskolája tanulóinak fellépésével tanévzáró művészeti pikniket tartunk az iskolánk udvarán 16 és 22 óra között

A rendezvény a Ragyogj! A kreativitás ünnepe! (veszprembalaton2023.hu) támogatásával jön létre.

A tervezett műsorrend a következő

2022.05.29.

Nyitottsággal, barátsággal várunk minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist,  szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikünkre.

Június 10-én a Lovassy László Gimnázium, a Vetési Albert Gimnázium, a szlovéniai Gimnazija I. Celje és a horvátországi Zapresic középiskolája tanulóinak fellépésével tanévzáró művészeti pikniket tartunk az iskolánk udvarán 16 és 22 óra között

A két színpadon bemutatott zenei és táncos produkciók mellett az iskola bejáratánál fényfestés és képzőművészeti kiállítás lesz, a program részeként bemutatjuk a művészeti projekt napok legjobb filmjeit.

A rendezvényen a kisebbek számára gyermekjátszó kerül kialakításra. A terület és a mosdók akadálymentesen megközelíthetők, a közönség számára vízvételi lehetőséget biztosítunk.

2022.05.09.

Kedves diákok az EKF program támogatásával június 10-én Nyitott udvar – művészeti pikniket rendezünk 2 színpadon a Lovassy udvarán 16 és 22 óra között.

Várjuk azon diákok/diákcsoportok jelentkezését, akik szívesen mutatnák be produkciójukat, elsősorban zene (komoly, könnyű), tánc és egyéb kategóriákban.

Jelentkezési határidő május 16. (hétfő). A jelentkezési lapokat a produkció rövid leírásával, időtartamával és elérhetőséggel (pl. email cím) együtt adjátok le egy A5-ös lapon az iskolatitkári szobában, vagy dobjátok az ott lévő postaládába.

A pikniken bemutatkoznak a lovassysok mellett a Vetési Albert Gimnázium, a szlovén Gimnazija I. Celje és a horvát Ban Josip Jelasic Srednja Skola Zapresic (Zágráb) iskolák tanulói. A színpadi produkciók mellett fényfestés, szabadtéri filmvetítés és kiállítás várható. A rendezvény családbarát, várjuk a szülőket, barátokat.

2022.03.24.

2022. június 10-én (pénteken) a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében Nyitott udvar – tanévzáró művészeti pikniket tartunk az iskola udvarán. Délután és este 2 színpadon 4 iskola (a Lovassy László Gimnázium, a Vetési Albert Gimnázium valamint egy szlovén és egy horvátországi gimnázium) művészeti csoportjai mutatkoznak be. A rendezvényen lesz filmvetítés és fényfestés is.

Pályázatot hirdetünk az iskola főbejáratának fényfestéséhez képek elkészítésére. A színes technikával készült képeket papír alapon, vagy digitálisan is benyújthatjátok. A képek témájára megkötés mindössze annyi, hogy az iskola Házirendjével összhangban kell lenniük.

A papír alapon elkészített képet egy A3-as papír kisebbik oldalának megfelelő oldalhosszúságú négyzet alakú lapon kérjük leadni.

A képek Vay Krisztina tanárnőnél adhatók le, határidő: 2022. április 20.

2022.02.15.

A Lovassy László Gimnázium sikeres pályázatot nyújtott be az Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt pályázati kiírására.

A Nyitott udvar program keretében 2022. június 10-én (pénteken) délután és este 2 színpadon 4 iskola (a Lovassy László Gimnázium, a Vetési Albert Gimnázium valamint egy celjei és egy zapresici gimnázium) művészeti csoportjai mutatkoznak be. A rendezvényen lesz filmvetítés és fényfestés is.

Iskolánk ennek a programnak a megszervezésére és lebonyolítására közel 2,3 millió forintos támogatást nyert.

Share This