Oldal kiválasztása

2018. decemberében a Német Nemzetiségi Tagozat diákjai tanterem-színház keretén belül a következő darabot tekinthették meg: OUT! – AZ INTERNET FOGSÁGÁBAN 

Vicky nemrég iskolát váltott Németországban. Új osztályában a szókimondó lány magabiztosan lép fel, ami többször feszültséget szül. Osztálytársai megpróbálják Vicky-t arra kényszeríteni, hogy betagozódjon az osztály hierarchiájába. Ennek következtében elindul egy erőszakból, kiszolgáltatottságból és kirekesztésből álló ördögi kör, mely az új lány helyzetének teljes ellehetetlenüléséhez vezet. Vicky nővére Magyarországon él. Célja, hogy a húgát kisegítse a reménytelen élethelyzetéből, és ehhez születik egy terve. Az előadás tudatosítani szeretné a diákokban, hogy hogyan és miért indul el a zaklatás folyamata, és hogy az internetnek ebben milyen erős gerjesztő szerepe. A darab Magyarországon először kerül bemutatásra.
Vicky nővére Melissa Hermann, a színház-pedagógiai foglalkozást Rebekka Bareith tartja. Rendező: Stephan Rumphorst.

2018. március 1-én a Lovassysok jártak Szekszárdon, ahol Johann Nepomuk Nestroy A talizmán című darabját tekintették meg.

Köszönjük a program megvalósításához az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) és az EMET (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) által nyújtott támogatást!

A pályázat azonosítója: NEMZ-KUL-18-0893

Share This