Oldal kiválasztása

Életünket a lehetőségeink határozzák meg.
Azok is, amiket elhalasztunk.
/B. Button/

A 2022/2023-as tanév ballagási ünnepségén nevelőtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzős tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintű eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott Lovassy mellszobrot is.

BERTALAN DÁNIEL LÁSZLÓ
12.A 
osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a gimnáziumi tanulmányai alatt az angol nyelv, az informatika és a matematika tantárgyakból nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A legfontosabbak: Az angol nyelv OKTV-n 2022-ben a 6. helyen végzett, 2023-ban az 1. helyezést érte el. Az informatika OKTV-n 29. helyezett volt. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián csapatban arany minősítést kapott. Az energetikai tanulmányi versenyen csapatban első, a Nemes Tihamér Országos Informatikaversenyen 4 helyezett volt.

A nevelőtestület döntése alapján Dani vehette át a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó végzős tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott Lovassy mellszobrot (is).

TISLÉR LEVENTE NORBERT 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a gimnáziumi tanulmányai alatt a matematika, a fizika és történelem tantárgyakból nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A matematika OKTV-n 2022-ben 22. helyezést ért el, a fizika OKTV-n 2023-ban az 5. helyen végzett. A Savaria történelemversenyen 4. volt, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián egyéniben ezüst, csapatban arany minősítést kapott.

LÉNER REBEKA RÉKA 12.B osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom valamint a történelem tantárgyakból elért eredményeiért. A német nemzetiségi OKTV-n 2022-ben a 7. helyen végzett. Öt éven keresztül a Lovassy vegyeskarának tagja volt, a művészeti önképzőkör tagjaként kiállítások résztvevője.

BEKE GELLÉRT 12.C osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a német nyelv és matematika tantárgyból elért eredményeiért. A német nyelv OKTV-n 2023-ban a 13. helyezést ért el. Emellett kiemelkedő közösségi, művészeti tevékenységet végzett. Az iskola több zenei csoportjának tagja volt, a rendezvényeink állandó fellépője.

MAYER BARNABÁS 12.C osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a matematika tantárgyból a középiskolai tanulmányai alatt elért kiemelkedő eredményeiért. Az Arany Dániel Matematikaversenyen a 2. helyen végzett. Emellett tagja volt a diákolimpián 4. helyezést elért fiú röplabdacsapatnak.

CZÖVEK GRÉTA 12.D osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a földrajz tantárgyból a középiskolai tanulmányai alatt elért kiemelkedő eredményért. A földrajz OKTV-n 2022-ben a 7. helyen végzett. Kiváló tanulmányi munkája mellett a Lovassy Színpad tagja volt öt éven keresztül.

2., Nevelőtestületi jegyzőkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelőtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthető az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

TÓTH ÁBEL 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, az Országos Szilárd Leó Fizikaversenyen elért 8. helyezésért, valamint csapatversenyeken való eredményes részvételéért.

PÓSFAI MÁRTON BÉLA 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, kitűnő tanulmányi munkájáért, a Náboj Nemzetközi Matematikaversenyen csapatban elért 9. helyezésért. Emellett az évek során történelemből és matematikából ért el kiemelkedő eredményeket, az iskolai rendezvények rendszeres műsorvezetője volt.

SZAUTER BENEKDEK 12.A osztályos tanuló

példamutató kötelességteljesítéséért, kiemelkedő tanulmányi munkájáért, a Náboj Nemzetközi Matematikaversenyen csapatban elért 9. helyezésért. Emellett az évek során fizikából és matematikából ért el további kiemelkedő egyéni és csapat eredményeket, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián arany minősítést szereztek.

VINGLI ÁKOS 12.A osztályos tanuló

példamutató kötelességteljesítéséért, kiemelkedő tanulmányi munkájáért, a Náboj Nemzetközi Matematikaversenyen csapatban elért 9. helyezésért. Az iskola könnyűzenei formációiban is rendszeresen találkozhattunk vele, a közösség nagy örömére.

LŐKE ESZTER 12.B osztályos tanuló

példamutató kötelességteljesítéséért, valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. A német nemzetiségi OKTV-n a 3. helyen végzett.

PÖLÖS GRÉTA BOGLÁRKA 12.B osztályos tanuló

példamutató kötelességteljesítéséért, valamint a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. A német nemzetiségi OKTV-n a 10. helyen végzett.

3., Nevelőtestületi elismerés művészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés művészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedő tevékenységet végzett valamely művészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintű eredményt ért el.

BUDAI TÍMEA 12.A osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött meghatározó szerepéért, művészeti rendezvényein, valamint a Helikoni Ünnepségeken való sokoldalú részvételéért, sikereiért. Tagja volt a Lovassy Zenekarnak, mellyel arany minősítést vehettek át a Helikoni Ünnepségeken, tagja volt a vegyeskarnak, amellyel szintén arany minősítést nyertek. Több zenei formáció tagjaként az iskolai rendezvények rendszeres fellépője volt.

AJKAI KÍRA RENÁTA 12.B osztályos tanuló

az iskola művészeti önképzőkörében végzett kiemelkedő, kitartó, rendkívüli szorgalommal párosuló munkájáért, megyei és országos képzőművészeti pályázatokon, valamint kiállításokon való eredményes részvételéért.

GYÜRE SAROLTA 12.C osztályos tanuló

az iskola színjátszó csoportjában végzett kiemelkedő tevékenységéért. A Lovassy Színpad tagjaként a Helikoni Ünnepségeken arany minősítést és fődíjat szerzett, az Országos Diákszínjátszó Találkozón arany minősítést kaptak. Díjat, színészi különdíjat vehetett át a legjobb női alakításért. Emellett iskolai műsorok, rendezvények technikai megvalósításában is éveken át segített.

BALOGH KRISZTIÁN 12.C osztályos tanulók

az iskola zenei életében betöltött meghatározó szerepéért, művészeti rendezvényein, valamint a Helikoni Ünnepségeken való sokoldalú részvételéért, sikereiért. Tagja volt a Lovassy zenekarnak, mellyel arany minősítést vehettek át a Helikoni Ünnepségeken. Több zenei formáció tagjaként és szólistaként is az iskolai rendezvények rendszeres fellépője volt, az osztálya hangoskönyvének a zeneszerzője.

PÁLFI MÁTÉ 12.D osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött szerepéért. A Helikoni Ünnepségeken vegyeskar és népdal kategóriákban elért kiemelkedő eredményeiért, népdaléneklési versenyeken szerzett arany minősítésért. Máté az iskola művészeti rendezvényeinek, megemlékezéseinek rendszeres résztvevője volt.

4., Nevelőtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelőtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedő sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

BARÁT BENEDEK 12.A osztályos tanuló

a mezei futás diákolimpián csapattagként 2022-ben elért első, 2023-ban elért második helyezésért.

UJHELYI PATRIK GÁBOR 12.C osztályos tanuló

az atlétikában elért kiemelkedő eredményeiért. 110 m gátfutásban és a 4 x 400 méteres váltó tagjaként is bronzérmet szerzett. Kitűnő tanulmányi eredményű.

FARKAS KINCSŐ SÁRA 12.D osztályos tanuló

az alpesi sí sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A diákolimpián 2021-ben 2. helyezést, 2022-ben 3. helyezést ért el. A néptánccsoportban örülhettünk fellépéseinek.

IGAZ GÁBOR BARNABÁS 12.D osztályos tanuló

az atlétikában elért kiemelkedő eredményeiért. A 4 x 400 méteres váltó tagjaként bronzérmet szerzett. Művészeti tevékenysége szintén kiemelkedő volt.

POLÁNYI LILI 12.D osztályos tanuló

az alpesi sí sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az országos diákolimpiai döntőn két évben végzett az első helyen, a nemzeti válogatott tagja. Emellett a torna diákolimpián első helyezett csapat tagja volt.

SIGMOND SÁRA 12.D osztályos tanuló

az alpesi sí és sífutás sportágakban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A diákolimpián 2021-ben alpesi sí sportágban 3. helyezést, 2022-ben sífutásban 2. helyezést ért el.

SALAMON RÉKA ESZTER 12.D osztályos tanuló

a vívás sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A diákolimpián 2019-ben párbajtőr szakágban 3. helyezést, 2022-ben 2. helyezést ért el. A korosztályos válogatott tagja.

TÁTRAI GERGELY JÓZSEF 12.D osztályos tanuló

a mezei futás diákolimpián csapattagként 2022-ben elért első helyezésért.

TRÓCSÁNYI LAURA 12.D osztályos tanuló

a kerékpáros sportban elért kiemelkedő eredményéért. A diákolimpián Mountain Bike szakágban kezdő évfolyamosként az élen végzett.

5., Közösségért-díjat kapott:

A Lovassy és volt Piarista Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre Közösségért díjat alapított, azon végzős diák jutalmazására, aki képességeihez mérten jó tanulmányi eredménye mellett a legtöbbet tett az iskolaközösségért.

SCHULCZ ANNA 12.C osztályos tanuló

az iskolai közösségi élet támogatásában, a rendezvények lebonyolításában, dokumentálásában, technikai feltételeinek biztosításában éveken át nyújtott tevékenységért.

6., Német nemzetiségért-díjat kapott:

Lovassy Német Nemzetiségi Egyesület Német nemzetiségért díjat alapított, azon végzős nemzetiségis diák jutalmazására, aki tanulmányai alatt sokat tett a német nemzetiségi hagyományok ápolásért.

BURGER DÓRA 12.B osztályos tanuló

az iskolai hagyományápoló, kulturális, identitást közvetítő munkájának elismeréseként. Dóri kiváló tanulmányi munkája mellett – hiszen a német nemzetiségi OKTV-n 13. helyezett volt -, az iskolában nemzetiségi területen és azon kívül is kiemelkedő közösségi munkát végzett. Öt éven keresztül volt a német nemzetiségi kórus tagja, láthattuk versmondóként, ha úgy adódott magyarul, ha kellett németül és angolul is vezetett iskolai műsorokat.

A ballagók elköszönése itt olvasható el.
A ballagtatók beszéde itt tekinthető meg.

Fénykép válogatás

A fényképeket Turáni Robin és Ali Ábel készítette.

A ballagás videója

A videót Csizmazia Márton és Miskey Zétény készítette és Cziráki Péter vágta meg.

Share This