Oldal kiválasztása

Évek óta kérjük a jó anyagi helyzetben lévő lovassysoktól, hogy karácsonykor egy cipősdoboznyi ajándékkal segítsék azokat a családokat, akiknek a karácsony nem az örömről, hanem a nélkülözésről szól. A járvány a szegényeket még szegényebbé tette, sokan közülünk elképzelni sem tudják, milyen nyomasztó a karácsony azoknak, akiknek még a napi élelmiszer beszerzése is kihívás. Arra kérünk benneteket, gondoljatok azokra a gyerekekre, kicsikre és kortársaitokra, akiknek talán éppen az lesz a karácsonyi meglepetés, amit Ti a cipősdobozban elküldetek nekik.

Arra kérünk benneteket, hogy ha lehet, az adományokat cipősdobozban, és ne reklámszatyorban hozzátok, mert a dobozok kezelése sokkal egyszerűbb. Kérjük, hogy a dobozokat ne csomagoljátok be, vagy ha mégis, akkor a tetejüket és az aljukat külön, mert a Családsegítő Központ munkatársainak kötelességük megnézni, mi került a dobozokba. A dobozokba pedig kerülhet jó állapotú játék, könyv, olyasmi, aminek egy gyerek örül. Szívesen fogadunk továbbá kozmetikumokat nagyobb gyerekeknek. Mindenekelőtt azonban tartós élelmiszereket kérünk, mert a súlyosan nélkülöző családoknak az a legnagyobb segítség, ha legalább a karácsonyi napokban nem kell aggódniuk a napi betevőért.

Kérjük, hogy a cipősdobozokat december 17-ig adjátok le az igazgatóhelyettesi szoba melletti helyiségbe.

Tudjuk, hogy sokan kérnek azoktól, akiknek van módjuk adni. De gondoljátok meg, milyen lenne az az élet, amiben nincs játék, nincsenek jó ruhák, ételek, csak a napi megélhetésért folytatott küzdelem örökös feszültsége, a soha ki nem elégülő vágyakozás van. Ha el tudjátok gondolni ezt, ne sajnáljátok a kicsit azoktól, akiknek a nagyból sose jut. A szegénység sose pihen, a nélkülözés nem tart téli szünetet. A gyerekek, akik szegénységben élnek, nem tehetnek semmiről.

Nagyon köszönjük mindenkinek.

Share This