Oldal kiválasztása

A Lovassy László Gimnázium 12/B osztálya sikeresen megnyerte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával, valamint az Innovációs és Technológia Minisztériummal kiírt Európai Uniós pályázatát, melynek révén az Európai Unió Házában EU-tanórán vehettek részt, majd ezt követően városnézésre nyílt lehetőség a fővárosban.

Az előadáson többek között az EU kialakulásával, szervezeteivel és feladataival ismerkedtek meg. Ezután közös ebéd következett, majd egy idegenvezető segítségével tettek sétát a Várkert Bazárban. Programjuk a Budai Várban, valamint a várnegyedben folytatódott. Mindezek után még egy kisebb buszos városnézésben is részük volt a nap lezárásaként.

A pályázat keretein belül, október 8-án megrendezésre került a Lovassyban az EU-nap.  Az Európai Unió Házában készült színes plakátok és Uniós zászlók díszítették az iskola falait, a büfé finomságait, amelyekkel iskolánk diákjai képeket is készíthettek. A képek és sikeresen kitöltött EU-kvíz nyertesei számos az Unióval kapcsolatos jutalmakkal és kimentésekkel lettek gazdagabbak. Ezen felül a szünetekben európai országok zenéi szórakoztatták a diákokat. Az EU-nap lezárásaként a diáknapon Mészáros Zoltán vezetésével közös sétára került sor, ahol diákjaink az Európa kulturális fővárosa „Veszprém 2023” projekttel ismerkedhettek meg.

Share This