Oldal kiválasztása

A 9/Ny.A osztály Németh Gabriella és Szücs Krisztina tanárnők, valamint Király Viktor osztályfőnök kíséretében 2022. április 30. és 2022. május 4. között vett részt gimnáziumunk első a Határtalanul program keretében szervezett kirándulásán Erdélyben.

Az utazás fontosabb állomásai:

1.  nap: Király-hágó, Kolozsvár

2. nap: Tordai sóbánya, Segesvár, Csíkszereda      

3. nap: Mohos-tőzegláp, Szent-Anna-tó, Csíksomlyó, Csíkszereda 

4. nap: Gyilkos-tó, Békás-szoros, Kolozsvár            

5. nap: Nagyvárad, Veszprém

Az utazáson való részvétel diákoknak és kísérőtanároknak egyformán nagy élmény volt. Erdély csodálatos tájait látva, településein barangolva megelevenedett előttünk mindaz, amiről irodalmi művekben olvastunk, történelemórákon hallottunk. Különösen meghatározó benyomást tett ránk a Kolozsvári Magyar Színházban látott előadás, Ibsen Nórájának kamaraszínházi feldolgozása.

Mindkét szálláson nagy szeretettel fogadtak bennünket, ahogy kirándulásainkon is kiemelkedő vendégszeretetet tapasztaltunk mindenki részéről.

A kirándulás vezérlő fonalát az irodalom adta. Amellett, hogy találkoztunk számos nagy író és költő (pl. Petőfi Sándor, Ady Endre, Tamási Áron, Kányádi Sándor) emlékeivel, nyomaival, megismerhettük a Szent Anna-tó és a Gyilkos-tó eredetének mondáját is.

Az ötnapos kirándulás során azt is megtapasztaltuk, mennyi mindenre nem elég még egy ilyen hosszú tanulmányút sem, így többségünk azzal az érzéssel tért haza, hogy valamilyen módon, például családi körben mindenképpen szeretne visszatérni Erdélybe, újból látni, amit most láttunk, és megnézni mindazt, amire most nem kerülhetett sor. Örülünk, hogy részt vehettünk a Határtalanul programban, nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért, és reméljük, hogy a jövőben más lovassys osztályok is részesülhetnek hasonló élményekben.

A pályázatról bővebben itt olvashat.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával.

Share This