Oldal kiválasztása

Eredményesen szerepelt a Lovassy László Gimnázium a 2018/19-es tanév diákolimpiai versenyein. Az országos döntőben elért dobogós helyezett tanulók kitüntetést vehettek át a Veszprémi Megyei Diáksport Szövetség díjátadó gáláján 2019. december 12.-én.

A decemberi időszak az elmúlt év történéseinek összefoglalásáról, lezárásáról szól. Ilyenkor kerül sor a különböző díjátadó ünnepségekre, ahol az egy-egy területen, sportban, zenében, művészetekben, tanulmányokban kiemelkedő tehetségeket ünnepelnek.

A Veszprémi Megyei Diáksport Szövetség idén december 12-én rendezte meg a hagyományos díjátadó gáláját. Az eseményen a különböző sportágak diákolimpiai döntőjében elért 1.-3. helyezett diákokat, testnevelőiket, edzőiket tüntették ki.

A gálának idén is a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola adott helyet.

A 2018-2019-es tanév eredményei alapján a veszprémi iskolák közül a Lovassy László Gimnázium két országos döntős helyezéssel is büszkélkedhet. Kiváló sporteredményük mellett a tanulmányi területen mutatott példamutató teljesítményükért is elismerésben részesültek.

A gimnázium leány tanulóiból (Brotschul Natália, Gerstmár Veronika, Gugolya Mónika, György Daniéla, Prins Rebecca, Polányi Lili) alakult tornacsapat az V.-VI. korcsoport „B” kategóriájában első helyezést ért el. Testnevelő tanáraik: Molnárné Bácskai Rita és Mucsy Petra tanárnők. Felkészítő edzőjük: Papréti Emese tanárnő.

Az elmúlt évben a veszprémi középiskola leány röplabda csapata is kimagasló teljesítményt nyújtott a diákolimpiai versenyeken. Az V.-VI. korcsoport „B” kategóriában, a diákolimpia döntőben a dobogó harmadik fokára állhattak fel a lányok (Fehér Anna Veronika, Füle Anna Klára, Győry Réka, Lükő Loretta, Mógor Zsófia, Papp Lilla, Réti Anna Katalin, Schütz Annamária Kinga, Szabó Júlia, Vörös Laura, Németh Fanni), felkészítő tanáruk Molnárné Bácskai Rita.

Az országos döntőben elért dobogós helyezésükért mindkét csapat tanulói egy-egy kupát kaptak elismerésül.

A cikket írta: Nagy Cecilia tanárnő

Share This