Oldal kiválasztása

2021. június 30. és július 4. között vizi vándortáborban járt egy 39 fős lovassys csoport mosoni Dunán.

A túra programja a következő volt:

Az 1. napon, közel 5 óra vonatozás után értünk Rajkára, a vasútállomásra. Innen egy „kellemes” 4km-es sétával értük el a tábort. A 10 fős katonai sátrakat hamar feloszotta egymás között a 36 diák. (6
fiú és 30 lány). Első nap ismerkedtünk a 6 személyes kenukkal, bemelegítésként 3 órát eveztünk a Mosoni-Duna egyik csendes szakaszán.
2. nap egy rövid kitérőt tettünk egy csendes Mosoni-Duna-ágban, majd óriási ellenszélben és folyásiránnyal szemben feleveztünk a Trianon-zsilipig. A táborba visszatérve elsétáltunk a közelben található Hallépcsőhöz, ahol mindenki kedvére fürdőzhetett, ugrálhatott, „majom-hintázhatott”.
A 3. napon leeveztünk Mosonmagyaróvárra – 33 km-t tettünk meg a táborhelyig. Az úton egy motorcsónakos kísérő biztosította a csoportot a veszélyesebbnek ítélt helyeken. Később pedig, motorcsónakról tálcán szervírozott görögdinnye szeletekkel lepett meg bennünket. A táborba érve a csoport focirajongóinak este lehetősége volt az EB meccseit megnézni. A többiek röplabdázással, kártyázással, társasjátékokkal ütötték el az időt (mint minden este).
4. nap: Mosonmagyaróváron át eveztünk, a Lajtán fel és a Malom-ági Lajtán (Malomcsatorna) pedig vissza a táborhelyre. Közben megálltunk fürdeni, a kenuból kiszállva húztuk azt fel a vízen a gátig, hidak alatt kuporogva csusszantunk át, majd libasorban eveztünk és a Malomnál két kenucsúszdán is lesiklottunk.
Este meccsnézés, játék és röplabda színesítette a programot.
5. nap: Reggeli után takarítás, pakolás, majd újra az elmaradhatatlan teljesítménytúra, 3,5 km-es gyalogtúra a vasútállomásig, át a városon, csomagokkal együtt.

A táborvezetők: György-Gyarmathy Andrea és György Tibor,
kísérőtanár: Ériné Kismárton Renáta.

Szerintünk ezt az 5 napot (ahogy arról a fényképek is árulkodnak) diákok és tanárok egyaránt élvezték, élményekkel és barátokkal gazdagodva tértek haza.

Köszönjük a kalandot minden résztvevőnek!

Share This