Oldal kiválasztása

Vizivándor tábor 2022.07.22-28.

Alsó-Duna 

Július 22-én, majdnem 5 óra utazást követően érkeztünk meg Paksra, majd a kihagyhatatlan, kiadós félórás sétával értük el a tábort, ahol délután egy rövid evezés alkalmával ismerkedtünk a hat fős kenukkal, az evezéssel, a vízi túravezetőnkkel, Alexxel.

Másnap indultunk tovább Fajszra. Itt, a sátrainktól 20 méterre FALUNAP rendezvényeinek lehettünk részesei. Így sokan szerezhettek vattacukrot, csillámtetkót, hallhattuk a Szomszédnéni Produkciós Iroda stand-up műsorát, illetve Péter-Szabó Szilvia húszéves jubileumi koncertjét is. Éjszaka egy kiadós viharban is részünk lehetett, a 21 táborozó közül 16-an a sátrak helyett, a közösségi helyiségben aludtunk szépen, békésen együtt.

A harmadik nap reggelén indultunk tovább Pörböly felé, ahol két éjszakát töltöttünk a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ területén. Egy esti sétát tettünk a vadmegfigyelő helyre, ahol gyönyörű szarvasokat és pár hetes vadmalacokat is láthattunk. A negyedik napon, evezés helyett bicikliket bérelve, eltekertünk a pörbölyi Titánhoz. A Móricz-Duna partján álló csomoros fekete nyár 2013. szeptemberétől hivatalosan is Magyarország legnagyobb kerületű fája. A sarjakból összenőtt óriás kora kb. 100 év, mellmagasságban mért kerülete több, mint 12 méter. Természetesen a faölelés sem maradhatott el.

Túránk ötödik napján tovább indultunk Bajára. Kicsit Mohács felé tovább evezve, egy homokpadon strandoltunk, majd minden erőnket összeszedve, bő másfél óra alatt visszaküzdöttük magunkat Bajára, a folyón felfelé, erős ellenszélben. A hatodik napra maradt Baja városának megismerése délelőtt kisvonatról, délután pedig egy gyilkossági ügy részleteit nyomozókként felderítve. Az utolsó estén elfogyasztottuk a szokásos óriási görögdinnyét, a kapott vízivándoros pólókra autogramot osztogattunk és telerajzoltuk és írogattuk azokat egymásnak a tábor napjai alatt felemlegetett állatokkal, hívószavakkal, idézetekkel. A tábor utolsó napja a hazautazással telt, mindenki fáradtan, a hőségtől kitikkadtan, de sok-sok élménnyel térhetett haza.

Résztvevők: 11 lány és 7 fiú.

Táborvezetők: György-Gyarmathy Andrea és György Tibor

Köszönjük a kalandot minden résztvevőnek!

Share This