Oldal kiválasztása

A német nemzetiségis 9/NyB osztály tagjai a nyári szünetben, 2023. augusztus 18-19-én a hagyományosan jó hangulatú gólyatáborban találkoztak a városlődi Iglauer Parkban.

A tábort Buglák Anita osztályfőnök szervezte, az osztályban tanító Bertha Orsolya tanárnő segítette.

Élménybeszámolók

Augusztus 18 és 19. Ez volt a gólyatáborunk időpontja. 10 órára kellett érkezni az Iglauer parkba. Egy igazi elsős osztályba csöppentem, akik nem tudták hogy mit kezdjenek magukkal. Az első dolgunk az ismerkedős játékok játszása volt, melyet már egyből az érkezés után meg is tettünk. Ez a kis játék mindenkinek jól jött, mivel voltak akik nem is tudták a másik nevét. Ezután már könnyebben el lehetett dönteni, hogy ki mellé ülsz ebédnél. A délután még rengeteg programunk volt, az elmaradhatatlan tájházlátogatás, a rendhagyó falunéző séta és az esti szuper csapatépítős játékok. Először vegyes érzelmek voltak bennem a faházak véletlenszerű összerakásával kapcsolatban, de így szerintem nagyon jó volt. Másnap reggel korán (hajnali 8-kor) kellett kelnünk, hogy „elérjük” a 9 órás reggelit. Az egész tábor ideje alatt esett az eső, csak néha hagyta abba, ami a tábor szempontjából igen nagy pech volt, mert így csak bent lehetett programokat szervezni a kis közösségi helyiségben. Sok mindent csináltunk még a táborban, de nekem a személyes kedvencem a „Babozás” volt. Izgalmas tábor volt, aki most azért olvasta el a beszámolómat, mert nem tudja eldönteni hogy menjen-e gólyatáborba, azt csak bátorítani tudom! Menjen és ismerje meg a társait, tanárait és néhány felsőbb évest. Jó buli:)!

Pék Bori 9nyB

Izgalommal telve érkeztem meg délelőtt az Iglauer Parkba, és kezdetét vette egy számomra felejthetetlen kaland. Ismerkedős játékokkal kezdtünk, amelyek végére szinte meg is tanultuk egymás nevét. Utána megebédeltünk és indultunk a tájházba, ahol tárlatvezetésen vettünk részt. Ezután négy kisebb csoportra osztottak minket, és feladványokat kaptunk a falunéző sétánk közben. Remekül szórakoztunk annak ellenére is, hogy sajnos esni kezdett az eső. Egy kis meglepetéssel készültem az osztálytársaimnak, tanáraimnak és a segítőknek. Úgy láttam mindenkinek ízlett a sütemény, aminek nagyon örültem. Estefelé Freund Ágnes tanított nekünk egy pár tánclépést. Vacsora után pedig ismét kisebb csapatokba rendeződtünk. A mai nap folyamán elhangzott információkból kvízt töltöttünk ki, de volt viccmesélés, zenefelismerés és erőbajnokság is. Másnap reggel bemutattuk a színpadi előadásainkat, amelyekben szerepelnie kellett az előtte este kihúzott szavaknak. Zárásként egy prezentációt néztünk az iskolai programokról. 

Nagyon jó élmény volt számomra ez a két nap. Megismerhettem az új osztálytársaimat már az első tanítási nap előtt, valamint számtalan programon vehettünk részt, melyek összekovácsolták a társaságot.

Janus Petra 9nyB

Nagyon jól éreztük magunkat a táborban. A jókedvhez nem csak a programok, de a tanárok és a segítők kedvessége is hozzájárult. A csapatépítő játékok különösen összekovácsolták az osztályt. A tájházban sok érdekes dolgot tudhattunk meg Weisz Ádámtól és Tóni bácsitól. A falunéző sétán interaktív módon tudhattunk meg érdekességeket és találhattunk rejtett helyeket Városlőd különféle pontjain. A délutáni versenyjátékok vérre menő küzdelmei is rettentően izgalmas légkört tudtak teremteni. A játékok közt a legerősebbek kipróbálhatták erejüket egy szkanderversenyben, a kvízben közösen kellett felidézni a csapatoknak a tájházban hallott és látott dolgokat és végül a legjobb a zene-kitalálós játék volt, amiben számos hasraeséssel gazdagodhattunk és még annál is több ponttal. Délután Freund Ágitól tanulhattunk polkát és más játékos táncokat. Igazán hangulatos volt az este a faházakban. Másnap pedig aligha akartunk hazamenni, hiszen ilyen jó táborban nem minden nap van részünk. 

Meinczinger Hanna, Somlai Cili, Veres Szofi, Sényi Panna 9nyB

Share This