Oldal kiválasztása

December 13-án délelőtt a Nobel-díjasok és tehetséges diákok XXI. találkozójának első eseményeként Randy Schekman, Nobel-díjas amerikai biokémikus, sejtbiológus és Sabeeha Merchant a Kaliforniai Egyetem professzora voltak gimnáziumunk vendégei.  

A két tudós laborgyakorlaton találkozott a biológiai vizsgálatokat végző diákokkal, ahol beszélgettek is a diákokkal a feladatokról. Ez után a lovassys diákok, kiegészülve a Vetési Albert Gimnázium és a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium 15-15 diákjával egy beszélgetésen vettek részt,ahol a vendégek örömmel válaszoltak a diákok izgalmas kérdéseire, és szívesen avatták be a hallgatóságot a kutatók mindennapjaiba is. Hegyi Péter, a Nemzeti Tudósképző Akadémia programigazgatója a program zárásaként emléklapot és emlékplakettet adott át gimnáziumunk részére a Nobel-díjasok és tehetséges diákok XXI. találkozója megvalósításában nyújtott támogatásért.

Búcsúzóul a vendégek megtekintették az iskolánkban december 15-ig látogatható, Karikó Katalin professzor munkásságáról szóló kiállítást is.

Share This