Oldal kiválasztása

Az idei tanévben ismét lehetőség nyílik arra, hogy a Szövetségi Munkaügyi Hivatal munkatársa németországi továbbtanulási lehetőségekről tartson tájékoztatást érdeklődő diákjainknak előadás, majd kb. 45 perces egyéni konzultációk keretében. A 11. és a 12. évfolyamon első és második nyelvként németet tanuló diákjainknak van erre lehetőségük.

Kérjük azokat a diákokat, akik komoly szándékkal és szívesen részt vennének a német nyelvű tájékoztató előadáson, valamint az egyéni konzultáción, szándékukat 2019. szeptember 23-án 22.00 óráig jelezzék Márkus Csaba tanár úr markus.csaba3@gmail.com címén. További részletek itt olvashatók. A tanácsadáson való részvétel semmiféle, a továbbtanulással kapcsolatos későbbi elkötelezettséggel nem jár.

A tanácsadás részletei:

 1. A tanácsadás az egyetemi oktatás lehetőségein kívül kiterjed a szakképzés, a duális képzés területeire is.
 2. A jelentkezéshez a következő adatok megadása szükséges Márkus tanár úr e-mail címére továbbítva (markus.csaba3@gmail.com):
  • évfolyam, osztály, némettanárod neve,
  • születési dátum,
  • milyen szakirány(ok) jöhet(nek) szóba a pályaválasztás alkalmával (jog, orvosi, kereskedelem, természettudományok, mérnöki, informatikus, közgazdász, stb)
 3. A reggel 8.00 órakor kezdődő, közös tájékoztató előadás végén is van lehetőség kérdéseket feltenni. Ezt követően kerül sor a 45 perces egyéni beszélgetésekre 16.00 óráig bezárólag.
 4. Az egyéni konzultációra előzetes tájékozódással, konkrét kérdésekkel érdemes felkészülni. A felkészültség még hatékonyabbá és informatívabbá teheti a konzultációt. Speciális kérdéseket e-mailben előzetesen megfogalmazhattok Márkus Csaba tanár úrnak, illetve a személyes találkozás után a tanácsadónak címezve.
 5. Szervezési okokból figyeljétek e-mailjeiteket.
 6. A konzultációk beosztását Márkus Csaba tanár úr készíti el az alábbi szempontok lehetőség szerinti figyelembe vételével:
  • előzetesen megfogalmazott, a délutáni elfoglaltságra vonatkozó egyéni kérések;
  • a fakultációs órák időpontjai;
  • a szóba jöhető pályaválasztás alapján hangsúlyosabb tanórák időpontjai.
 7. A tanácsadáson előző években részt vett diákok valamennyien pozitívan értékelték a konzultációk informatív, személyre szabott jellegét, a pályaválasztási tanácsadók segítőkész hozzáállását.
 8. Kérjük, hogy jelentkezéseteket valóban felelősséggel gondoljátok át. Ennek oka, hogy a jelentkezők számától függően határozza meg a német fél a Veszprémben tölthető napok számát, ehhez igazodik a szállás foglalása, vonat- és repülőjegy rendelése, emberi erőforrás csoportosítása. Mindezen költségeket nem a lovassys diákok, hanem a német állam fedezi.
 9. A tanácsadás időpontja még egyeztetés alatt, ezt az iskolai rendezvénynaptárhoz igazítjuk.
Share This