Oldal kiválasztása

Az idei tanévben online-formában nyílik lehetőség arra, hogy a Szövetségi Munkaügyi Hivatal németországi (tehát nem ausztriai) továbbtanulási lehetőségekről tartson tájékoztatást érdeklődő diákjainknak.

Az online-formáról egyelőre nincsenek információink, ezért csak eddigi (pozitív) tapasztalatainkra tudunk hagyatkozni.

Az eddigi gyakorlat szerint a Hivatal munkatársa kb. egyórás előadás, majd hozzákapcsolódó fórumbeszélgetés során mutatott be alapelveket a németországi felsőoktatás működéséről, lehetőségeiről. Ezt követően egyéni konzultációkra került sor 45 perces időtartamban. Ezt az alkalmat 11. és a 12. évfolyamon első és második nyelvként németet tanuló diákjainak kínáljuk fel.

Kérjük azokat, akik komoly szándékkal és szívesen részt vennének a német nyelvű online-programban, szándékukat 2020. december 16-án 22.00 óráig jelezzék Márkus Csaba tanár úr markus.csaba@lovassy.sulinet.hu címén. A tanácsadáson való részvétel semmiféle, a továbbtanulással kapcsolatos későbbi elkötelezettséggel nem jár.

A részletek a következők:

 1. A tanácsadás az egyetemi oktatás lehetőségein kívül kiterjed a szakképzés, a duális képzés területeire is.
 2. A jelentkezéshez a következő adatok megadása szükséges Márkus tanár úr e-mail címére továbbítva (markus.csaba@lovassy.sulinet.hu):
  • évfolyam, osztály, némettanárod neve,
  • születési dátum,
  • milyen szakirány(ok) jöhet(nek) szóba a pályaválasztás alkalmával (jog, orvosi, kereskedelem, természettudományok, mérnöki, informatikus, közgazdász, stb)
 3. Az egyéni konzultációra előzetes tájékozódással, konkrét kérdésekkel érdemes felkészülni. A felkészültség még hatékonyabbá és informatívabbá teheti a konzultációt. Speciális kérdéseket e-mailben előzetesen megfogalmazhattok Márkus Csaba tanár úrnak, illetve a személyes találkozás után a tanácsadónak címezve.
 4. Szervezési okokból a jelentkezők figyeljék e-mailjeiket.
 5. A tanácsadáson előző években részt vett diákok valamennyien pozitívan értékelték a konzultációk informatív, személyre szabott jellegét, a pályaválasztási tanácsadók segítőkész hozzáállását.
 6. A tanácsadás időpontja még egyeztetés alatt.
Share This