Oldal kiválasztása

Az idei tanévben ismét lehetőség nyílik arra, hogy a Szövetségi Munkaügyi Hivatal munkatársa németországi továbbtanulási lehetőségekről tartson tájékoztatást érdeklődő diákjainknak előadás, majd kb. 30 perces egyéni konzultációk keretében. A 11. és a 12. évfolyamon első és második nyelvként németet tanuló diákjainknak van erre lehetőségük. Egy korábbi, sikeresen zárult látogatásról a veszprémi Napló cikke itt olvasható.
Kérjük azokat a diákokat, akik komoly szándékkal és szívesen részt vennének a német nyelvű tájékoztató előadáson, valamint az egyéni konzultáción, szándékukat szeptember 16-án 22.00 óráig jelezzék Márkus Csaba tanár úr markus.csaba3@gmail.com címén.

További részetek:

 1. A tanácsadás az egyetemi oktatás lehetőségein kívül kiterjed a szakképzés, a duális képzés területeire is. Hasonló, magyarországi látogatásról az alábbi cikkben olvashattok: http://www.bva.bund.de/DE/Organisation/Abteilungen/Abteilung_ZfA/Auslandsschularbeit/Fachberatung/FBK/Budapest/Aktuelles/2016/Studienberatung.html
 2. A jelentkezéshez a következő adatok megadása szükséges: 
  – évfolyam, osztály, némettanár neve, 
  – születési dátum, 
  – milyen szakirány(ok) jöhet(nek) szóba a pályaválasztás alkalmával;
 3. A reggel 8.00 órakor kezdődő, közös tájékoztató előadás után is van lehetőség kérdéseket feltenni. Ezt követően kerül sor a 30 perces egyéni beszélgetésekre 16.00 óráig bezárólag.
 4. Az egyéni konzultációra előzetes tájékozódással, konkrét kérdésekkel érdemes felkészülni. A felkészültség még hatékonyabbá és informatívabbá teheti a konzultációt. Speciális kérdéseket e-mailben előzetesen megfogalmazhattok Márkus Csaba tanár úrnak, illetve a személyes találkozás után a tanácsadónak címezve..
 5. Szervezési okokból figyeljétek e-mailjeiteket.
 6. A konzultációk beosztását Márkus Csaba tanár úr készíti el az alábbi szempontok lehetőség szerinti figyelembe vételével: 
  – előzetesen megfogalmazott, a délutáni elfoglaltságra vonatkozó egyéni kérések; 
  – a fakultációs órák időpontjai; 
  – a szóba jöhető pályaválasztás alapján hangsúlyosabb tanórák időpontjai.
 7. A tanácsadáson előző években részt vett diákok valamennyien pozitívan értékelték a konzultációk informatív, személyre szabott jellegét, a pályaválasztási tanácsadó segítőkész hozzáállását.
 8. Kérjük, hogy jelentkezéseteket valóban felelősséggel gondoljátok át. Ennek oka, hogy a jelentkezők számától függően határozza meg a német fél a Veszprémben tölthető napok számát, ehhez igazodik a szállás foglalása, vonat- és repülőjegy rendelése, emberi erőforrás csoportosítása. Mindezen költségeket nem a lovassys diákok, hanem a német állam fedezi.
 9. A tanácsadás időpontja még egyeztetés alatt.
Share This