Oldal kiválasztása

Minden nap kezdődik valami
nagyszerű, valami gyönyörű.
(J. Seifert)

A 2023/2024-es tanév ballagási ünnepségén nevelőtestületi díjazásban részesült diákok:

1., Jubileumi emlékplakettet kapott:

Az iskolánk legmagasabb, tanulóknak adható kitüntetése a Lovassy László Gimnázium Jubileumi emlékplakettje. Ezt azok a végzős tanulók kaphatják, akik tanulmányi téren, egyéni kulturális vagy sport teljesítményben gimnáziumi tanulmányaik során országos szintű eredményt értek el, és a tanulóközösség elé minden tekintetben példaként állíthatók.

A Jubileumi emlékplakettel jutalmazott tanulók közül a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diák megkapja a manufaktúra által felajánlott Lovassy mellszobrot is.

NEMES RÉKA
12.B 
osztályos tanuló

kiváló tanulmányi munkája mellett, kiemelkedő eredményt ért el a biológia és a német nyelv országos középiskolai tanulmányi versenyeken. A 2022/2023-as tanévben a biológia OKTV-n 23. helyen, a 2023/2024-es tanévben a német nyelv OKTV-n a 6. helyen végzett. Az öt tanévet végig kitűnő eredménnyel zárta. Négy éve vesz részt a Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetséggondozó programjában. A tanulmányi munka mellett a művészetek területén is kiválóan teljesített. A Lovassy kórus mellett a néptáncegyüttesnek is tagja. A Helikoni Ünnepségeken velük ezüst, a kórussal pedig arany minősítéseket szerzett.

A nevelőtestület döntése alapján Réka vehette át a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó végzős tanulónak a porcelánmanufaktúra által felajánlott Lovassy mellszobrot (is).

SCHOFHAUSER LIA
12.B 
osztályos tanuló

kiemelkedő eredményt ért el a német nyelv és a nemzetiségi nyelv és irodalom országos középiskolai tanulmányi versenyeken. A 2022/2023-as tanévben a nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n 5. helyen, a 2023/2024-es tanévben a nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n a 9. helyen, a német nyelv OKTV szintén a 9. helyen végzett. Tanulmányai során a Lotz János Nyelvtan Versenyen 10. helyezett volt, az Európa ifjú költője műfordítóversenyen különdíjat kapott.

POLACSEK BENEDEK 12.C osztályos tanuló

aki kiváló tanulmányi munkája mellett, kiemelkedő eredményt ért el az angol nyelv és az informatika országos középiskolai tanulmányi versenyeken. A 2022/2023-as tanévben az angol nyelv OKTV-n 31. helyen, a 2023/2024-es tanévben az angol nyelv OKTV-n a 19. helyen végzett. A Dusza Árpád Programozói Emlékversenyen 6., az informatika OKTV-n 48. volt.

ÁCS NOÉMI 12.C osztályos tanuló

kiváló tanulmányi munkája mellett, kiemelkedő eredményt ért el a történelem országos középiskolai tanulmányi versenyen. A 2022/2023-as tanévben a történelem OKTV-n a 11. helyen végzett. Öt éven át kitűnő tanuló volt. A Helikoni Ünnepségeken modern tánc szóló kategóriában ezüst minősítést szerzett.

FODOR VIRÁG 12.A osztályos tanuló

kiváló tanulmányi munkája mellett, kiemelkedő eredményt ért el a biológia országos középiskolai tanulmányi versenyen. A 2022/2023-as tanévben a biológia OKTV-n a 8. helyen végzett. Az ezt megelőző években az Irinyi János Kémiaversenyen az országos 8. illetve 12. helyét szerezte meg. Öt éven át kitűnő tanuló volt. Eközben végig részt vett a Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetséggondozóprogramjában, ahol idén áprilisban elnyerte a hónap diákja címet.

MORVAI LEVENTE 12.A osztályos tanuló

öt éven át folytatott kiváló tanulmányi, sport és közösségi munkájáért. Legnagyobb tanulmányi sikereit a matematika tantárgyból érte el. Ő is tagja volt a 12.A Bolyai matematika csapatversenyben résztvevő, éveken át kiemelkedő eredményeket elérő csapatának, az Arany Dániel Matematika Versenyen II. díjat, illetve dicséretet kapott. A kézilabda diákolimpián 6. helyen végzett csapat tagja. Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyen történelemből 5., a 4 for Europe EU-s csapatverseny 2. és 3. helyezettje. A tanári Csipetke lelkes szervezője, a Helikoni Ünnepségeken a vers és prózamondás kategóriában bronz minősítést kapott.

2., Nevelőtestületi jegyzőkönyvi dicséretet kapott:

Iskolánkban nevelőtestületi jegyzõkönyvi dicséretben részesíthető az a tanuló, aki kötelességét példamutatóan teljesítette, és valamely területen, országos szinten is öregbítette iskolánk hírnevét.

GURIN TAMÁS 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a matematika és fizika tantárgyakból elért kiemelkedő eredményeiért. A Bolyai matematika csapatversenyen 2024-ben az országos 4. helyen végeztek, emellett fizika OKTV 22., matematika OKTV 37. helyezett.

KADEM ANIS 12.A osztályos tanuló

példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a matematika   tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. A Bolyai matematika csapatversenyen országos 4. helyezést elért csapat tagja volt. Mezei futásban diákolimpiai második helyezett csapat tagja, és ezek mellett öt éven át kitűnő tanuló volt.

PITUK MÁTYÁS 12.A osztályos tanuló

példamutató kötelességteljesítéséért, a matematika tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. A Bolyai matematika csapatversenyen országos 4. helyezést elért csapat tagja volt.

FREUND ÁGNES 12.B osztályos tanuló

tanulót  példamutató magatartásáért és kötelességteljesítéséért, a német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból elért kiemelkedő eredményéért. Az idei tanévben a nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV-n 6. helyezést ért el. Tanulmányi munkája mellett éveken át kiemelkedő művészeti tevékenységet is végzett.

3., Nevelőtestületi elismerés művészeti tevékenységért kapott:

Nevelõtestületi elismerés művészeti tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedő tevékenységet végzett valamely művészeti területen, vagy egyéni, közösségi, országos szintű eredményt ért el.

KIS-TAMÁS EMMA 12.A osztályos tanuló

a Lovassy színpad tagjaként nyújtott kiemelkedő munkájáért, alakításaiért. A Helikoni Ünnepségeken 2022-ben az arany minősítés mellett a zsűri fődíját is elnyerték, 2023-ban az Országos Diákszínjátszó Fesztivál fődíját vehették át, 2024-ben a helikoni Ünnepségeken ismét arany minősítést kaptak. Tagja volt – rövidebb ideig – a Lovassy zenekarnak, kitűnő tanuló.

MOLNÁR BÁLINT 12.C osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött szerepéért. Könnyűzenei szólistaként, együttesek tagjaként ismerhettük leginkább, emellett a Lovassy Zenekar munkáját is segítette, az iskolai rendezvények rendszeres fellépője volt, sokunk örömére. A Helikoni Ünnepségeken könnyűzene szóló kategóriában bronz, a könnyűzene együttes kategóriában ezüst minősítést szerzett.

PICZIL PÉTER 12.C osztályos tanuló

az iskola zenei életében betöltött szerepéért. Találkozhattunk vele könnyűzenei formációk tagjaként, a Shántolók énekegyüttesben, a Lovassy kórusban. Az iskolai művészeti rendezvények rendszeres fellépője volt. A Helikoni Ünnepségeken a könnyűzene együttes kategóriában idén ezüst minősítést, a Lovassy kórus tagjaként 2022-ben és 2024-ben arany minősítést szerzett.

VÁRADY LILLA 12.C osztályos tanulók

az iskola zenei életében betöltött kiemelkedő szerepéért. Tagja volt könnyűzenei formációknak, a Lovassy kórusnak, láthattuk, hallhattuk a nemzetiségi kórus zongorakisérőjeként, szóló zongoristaként. Az iskola művészeti és egyéb rendezvényeinek rendszeres fellépője volt minden évben, külföldi iskolai úton. A Helikoni Ünnepségeken a Lovassy kórus tagjaként 2022-ben, 2024-ben  és zongora szóló kategóriában 2024-ben szerzett arany minősítést. Több zongoraverseny nagydíjasa, nívódíjasa, az Országos Jazz-zenei verseny első helyezettje. Emellett a tanulmányai során az informatika tárgyból ért el kiemelkedő versenyeredményeket.

KALMÁR PETRA 12.D osztályos tanuló

az iskola népzenei életében betöltött szerepéért. Az iskola művészeti és egyéb rendezvényeinek rendszeres fellépője volt. 2022-ben és 2023-ban a Tiszán innen, Dunán túl népdaléneklési versenyen kiemelt arany, illetve arany minősítést szerzett. A Helikoni Ünnepségeken 2022-ben a Lovassy kórus tagjaként arany minősítést szerzett.

4., Nevelőtestületi elismerés sport tevékenységért kapott:

Nevelőtestületi elismerés sport tevékenységért díjban részesülhet az a diákunk, aki gimnáziumi tanulmányai során folyamatosan kiemelkedő sporttevékenységet végzett, vagy a sport területén országos szinten dobogós helyezést ért el.

ÁMENT BALÁZS 12.A osztályos tanuló

az úszás sportágban elért kiemelkedő eredményeiért, a diákolimpia döntőjében elért 2. helyezésért.

JÁROSI RICHÁRD 12.A osztályos tanuló

a mezei futó diákolimpián elért eredményeiért. 2022-ben az 1. míg 2023-ban a 2. helyezett csapat tagja volt. 2022-ben az egyéni és pályabajnokságon 4*400 méteren a 3. helyen végzett.

BÁLINT ÁDÁM 12.C osztályos tanuló

a mezei futó diákolimpián, a tájfutó diákolimpián és országos bajnokságokon elért kiemelkedő eredményeiért. Ízelítőül: mezei futó diákolimpián 2022-ben 1. 2023-ban és 2024-ben 2. helyezett csapat tagja. Tájfutó diákolimpián 2021-ben 1. helyezett, 2022-ben 2023-ban 2. és 3. helyezett, 2022-ben a tájfutó  országos bajnokságon 1. helyet szerzett.

LANTAI ZÓRA LILI 12.C osztályos tanuló

a tájfutó diákolimpián és országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért. Néhány eredmény: a tájfutó diákolimpián 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is 3. helyezett volt. 2020-ban és 2021-ben a tájfutó országos bajnokságokon 1. helyeket szerzett.

BALÁZS ELIOT EMÁNUEL 12.C osztályos tanuló

a sakk sportágban elért kiemelkedő eredményeiért, a diákolimpia döntőjében elért 1. helyezéseiért.

SIGMOND SOMA ANDRÁS 12.D osztályos tanuló

a vitorlázás sportágban elért kiemelkedő eredményeiért. A hazai és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon, korosztályos világbajnokságon ért el kiemelkedő eredményeket, magyar bajnok, ranglistaversenyek győztese.

5., Közösségért-díjat kapott:

A Lovassy és volt Piarista Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre Közösségért díjat alapított, azon végzős diák jutalmazására, aki képességeihez mérten jó tanulmányi eredménye mellett a legtöbbet tett az iskolaközösségért.

LAKATOS JANKA és TARDOS LUCA 12.A osztályos tanulók

az iskolai közösségi diákélet megélénkítéséért, a diákönkormányzat társelnökeiként végzett, a DÖK-öt és a diákprogramokat megújító munkájukért. A diákrendezvények szervezéséért, lebonyolításáért.

6., Német nemzetiségért-díjat kapott:

Lovassy Német Nemzetiségi Egyesület Német nemzetiségért díjat alapított, azon végzős nemzetiségis diák jutalmazására, aki tanulmányai alatt sokat tett a német nemzetiségi hagyományok ápolásért.

FREUND ÁGNES 12.B osztályos tanuló

az iskolai és azon kívüli hagyományápoló, kulturális, identitást közvetítő munkájának elismeréseként. A jegyzőkönyvi dicséretnél elmondott OKTV eredménye mellett a népzenében, néptáncban, kórusokban végzett kiemelkedő művészti tevékenységet, szerzett a Helikoni Ünnepségeken ezüst és arany minősítéseket, a nemzetiségi csoportokkal arany minősítéseket a Landesrat minősítőkön. Valeria Koch-díjas tanuló.

A ballagók elköszönése itt olvasható el.
A ballagtatók beszéde itt tekinthető meg.

Fénykép válogatás

A fényképeket Kántor Kamilla és Menyhárt Máté készítette.

A ballagás videója

A videót Fischer Anna és Sipos Róza készítette és Cziráki Péter vágta meg.

Share This