Oldal kiválasztása

Erasmus+ akkreditációnknak köszönhetően egyre több nemzetközi kapcsolatot sikerül építenünk, és egyre sokszínűbb lehetőséget tudunk nyújtani a diákjainknak.

Idén először nyílt lehetősége 2 diáknak, hogy hosszú távú mobilitáson vegyen részt Spanyolországban.

Németh Júlia 10.D és Vörös András 10.A osztályos tanulóink sikeres pályázat beadását követően lehettek részesei az Erasmus+ nyújtotta felejthetetlen élményeknek.

Március 22-én tértek haza Talavera de la Reina városából, és ezzel befejeződött számokra az a kaland, ami január 8-án kezdődött cserediákjaik Veszprémbe érkezésével.

Jövőre is lesz ilyen lehetőség, figyelje mindenki a pályázati kiírásokat! 

A hosszú távú mobilitás az Erasmus+ program keretein belül azt jelenti, hogy a diák 30-365 napra mehet ki a partner iskolába, hogy ott rendesen járjon az órákra, és a partner iskola szervezésében különböző programokon vegyen részt.

A spanyol IES Gabriel Alonso de Herrera iskolából január 8-án érkezett hozzánk Claudia Romo és Daniella Martin Cabello, akiket Németh Júlia és Vörös András és családjaik láttak vendégül egészen február 15-ig, amikor Stark Péterné Zöldvári Ildikó Tanárnő kíséretében mind a négyen elutaztak Talavera-ba, ahol Júlia és András március 22-ig tartózkodott. Őket a spanyol családok látták vendégül. Claudia és Daniella 39 napot töltött Magyarországon, Júlia és András 37 napot töltött Spanyolországban.

A diákok a fogadó családok életmódjához alkalmazkodva élték mindennapjaikat, akik mindent elkövettek, hogy felejthetetlenné tegyék a saját családtól távol töltött időt a fiatalok számára. Mind Magyarországon, mind Spanyolországban változatos hétvégi programokra vitték a családok az ‘extra’ gyermekeiket, ezért külön köszönet a két diákunk családjainak.

Közben természetesen a diákok tanórákra is jártak. A spanyol diákok esetében kicsit nehezebb volt egy jól működő órarend összeállítása, mivel nem beszélik a nyelvünket, így nagyrészt olyan órákra tudtak járni, ahol angol tudásukat fejleszthették, vagy éppen a mi spanyolos diákjaink óráit tudták kicsit élénkíteni. Plusz került az órarendbe külön nekik szánt konzultáció is. 

A lovassys diákoknak kicsit könnyebb volt órarendet készíteni, mivel spanyol tudásuk már elegendő volt ahhoz, hogy részt tudjanak venni bármilyen spanyol nyelvű órán, így nagyrészt a fogadó diákjuk órarendje szerint jártak változatos órákra.

Visszautazásuk előtt Claudia és Daniella nagyon kedves beszámolót tartott az érdeklődőknek február 13-án, Júlia és András pedig május 15-én fog beszámolni az élményeikről a többi Erasmus+ mobilitásban résztvevő diákkal közösen. Akit érdekel, hogy milyen tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva tértek haza, jöjjön és hallgassa meg őket.

Share This