Oldal kiválasztása

Az őszi szünetben a madridi utunk során buszos és gyalogos városnézés keretében rengeteg nevezetességet megtekintettünk a fővárosban, többek között a Banco de España, a bikaviadalok helyszínéül szolgáló Plaza de Toros, a Királyi Palota és az Almudena székesegyház fantasztikus épületeit, a Cibeles-szökőkutat, a Felfedezések terét és persze Don Quijote szobra sem maradt el. Hosszú sétákat tettünk a forgalmas Gran Víán, szebbnél szebb épületek és üzletek sokasága mellett elhaladva, illetve körbejártuk a híres Puerta del Sol és Plaza Mayor tereket, amelyek mind nappali, mind esti fényekben fantasztikus látványt nyújtottak. Meglátogattuk a Prado múzeumot is, ahol világszerte ismert spanyol (és más nemzetiségű) festők alkotásait tekintettük meg.

Madridon kívül két másik városba is ellátogattunk. Először is El Escorialba, ahol az azonos nevű kolostort és egykori királyi palotát, illetve számos spanyol uralkodó sírját is megtekintettük, majd ezt követte a mellette fekvő, monumentális Elesettek Völgye. Másodszor pedig Toledo gyönyörű óvárosába kirándultunk, ahol úgy éreztük magunkat, mintha egy 500 évvel ezelőtti város szűk utcáiban barangolnánk, hiszen a városrész megmaradt szinte akkori, reneszánsz állapotában, páratlan hangulatot keltve ezzel. Az itt található hatalmas katedrális, amit szintén meglátogattunk, ugyancsak ezt a hangulatot erősítette.

Kis csapatunk az utolsó estén egy flamenco táncos-zenés előadásra is ellátogatott, ami megkoronázta a madridi kirándulásunkat. Hatalmas élmény volt látni a sok szenvedélyt, amit az előadók közvetítettek és ami a spanyol kultúra egyik alapköve.

Az öt Spanyolországban töltött nap hihetetlenül gyorsan eltelt, szinte észre sem vettük, ahogy rohan az idő, hiszen minden napunk elképesztően tartalmas, program -és ezáltal élménydús volt, mindezt nagyon családias, jó hangulatban átélve.

Köszönjük a szervezést és az út gördülékeny lebonyolítását Stark Péterné Zöldvári Ildikó tanárnőnek, a Challenge Hungary Kft.-nek, valamint Németh Gabriella és Holubné Szita Zsuzsanna kísérőtanárnőknek!

Beleznay Nóra 12.D

Share This