Oldal kiválasztása

A Pannon Várszínház a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében az európai színvonalú kortárs táncot is népszerűsíteni kívánja. A Pannon Várszínház 5 éves megállapodást kötött a nemzetközileg elismert Frenák Pál Társulattal, akik több alkalommal elnyerték a veszprémi A TÁNC Fesztiválja fődíját.

Első közös vállalkozásukra 2020. január 22-én szerdán, a magyar kultúra napján a Hangvillában kerül sor. Az érdeklődő lovassys diákok figyelmébe ajánljuk a térítésmentes, különleges programot.

  • Olyan, a kortárs fizikai színház iránt érdeklődő diákok jelentkezését várjuk, akik részt vehetnek egy izgalmas, előkészítő, beavató foglalkozáson (kezdési időpont 17.00, időtartam: 90 perc).
  • Az előadás megtekintése (19.00 óra, időtartam: 35 perc) után egy interaktív, feldolgozó vezetett beszélgetésen drámapedagógusokkal és a szereplő táncosokkal az előadás terében. Élménybeszámoló formájában osztják meg egymással a látottakat, valamint az előadásról eszükbe jutó kérdéseket.

Jelentkezni Fürj Katalin tanárnőnél lehet január 15-ig.

TWINS

A Twins a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura, hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait.

Az előadás nem analizálni próbál vagy megfejteni, hanem sokkal inkább a tünetek, a lehetőségek tárházát számba venni. A két táncos ikercsillagként köröz a szinte csupasz térben, míg elválaszthatatlannak hitt kapcsolatukban végig nem élik az ikrek paradoxonát: hiába az egypetényi közösség, a születés utáni nagy utazás számukra már aszinkronitás, ahol önálló személyiségük egységét kell megtalálniuk. Az alkotó nem keres végső megoldásokat. Sokkal inkább maga a folyamat érdekli, a föloldhatatlannal való szembenézés.

A bejegyzés kiemelt képe a PixaBay-ről származik.

Share This