Oldal kiválasztása

Digitális munkarend – Hírlevek

Ezen az oldalon gyűjtjük össze azokat a hírleveleket, melyeket a tantermen kívüli, digitális munkarend kialakítása során kiküldtük a diákoknak 2020. március 13-tól kezdődően.

Hírlevél 04

2020.03.18.

Kedves nem végzős Diákok!

Innen letölthetők a legalapvetőbb információkat összefoglalóan tartalmazó dokumentumok az új munkarenddel kapcsolatosan. A szaktanárok minden csoportot keresni fognak. A beadandók határidejére ügyeljetek!

9/Ny. évfolyam
9. évfolyam
10. évfolyam
11. évfolyam

Jó munkát kívánok!

Üdvözlettel:

Schultz Zoltán
igazgató

Hírlevél 03

2020.03.16.

Végzős diákoknak!

Felhívom a végzős diákok figyelmét arra, hogy ma délután a KRÉTA rendszeren keresztül összefoglaló információkat küldtünk ki a következő hetek teendőivel kapcsolatban, mely itt is elérhető.

 

Üdvözlettel:

Schultz Zoltán
igazgató

Hírlevél 02

2020.03.16.

Tisztelt Szülők!
Kedves Diákok!

A szervezett étkezés a Hangvillában 2020. március 17-től nem vehető igénybe. A túlfizetésekről a későbbiekben történik intézkedés.

Az iskolapszichológiai tanácsadás az iskola épületének zárva tartása alatt online folytatódik. Kérem, hogy az eddigi és az új jelentkezők is telefonon egyeztessenek az iskolapszichológussal, hogy a konzultációk időpontját és módját egyénileg meg tudják beszélni. Elérhetősége: Schleicher Dóra +36308112835

Abban az esetben, ha egy diáknak az elektronikus eléréshez szükséges eszköz nem áll rendelkezésre, kérem jelezze a schultz@mail.lovassy.hu címen. Igyekszünk a problémára megoldást találni.

Veszprém, 2020. március 16.

Üdvözlettel:

Schultz Zoltán
igazgató

Hírlevél 01

2020.03.15.

Kedves Diákok!
Tisztelt Szülők!

Az új munkarenddel kapcsolatosan a következő tájékoztatást, ajánlást adom, és kéréseket fogalmazom meg.

A tantermen kívüli munkarendre történő átállás azt jelenti, hogy az iskolában nem tanítási szünet van, hanem más módszerekkel történik az ismeretek megosztása, majd azok számonkérése. Mindannyiunk célja az, hogy eredményes tanévet zárjunk, a végzős osztályok felkészüljenek az érettségire, továbbtanulásra.

Kérem, a diákok otthon tartózkodjanak, ami az oktatás eredményessége szempontjából is fontos, és azt a célt is segíti, ami az intézkedés meghozatalához vezetett, hogy ne alakuljanak ki gócpontok a járványban. Viselkedjetek felelősségteljesen, kerüljétek a csoportos találkozásokat, közös programokat.

Amennyiben egy család nem tudja megoldani az otthon tartózkodást, nagyon indokolt esetben (a gondviselő a járvánnyal kapcsolatos közfeladat ellátásában, közszolgálatban vesz részt), az iskola felügyeletet biztosít. Ezt kérem hétfőn 8.00 –ig, a KRÉTA rendszerben megjelent kérdőíven jelezzék! (A kérdőív a diák felületén jelenik meg, azaz az oktatási azonosítós felhasználói névvel kell a webes felületen (https://klik037169001.e-kreta.hu/ ) bejelentkezni!).

Az étkeztetés önkormányzati feladat, amelyben az iskola csak közreműködőként vesz részt. Javasoljuk, hogy az étkezést otthon oldjátok meg. Hétfőn a jelenlegi információk szerint a Hangvilla biztosítja az étkezést, amennyiben azt valaki mégis igénybe szeretné venni. Az elkövetkező időszakról szintén a kérdőívben kell nyilatkozni. (A kérdőív a diák felületén jelenik meg, azaz az oktatási azonosítós felhasználói névvel kell a webes felületen (https://klik037169001.e-kreta.hu/ ) bejelentkezni!). Kérjük, csak nagyon indokolt esetben vegyétek igénybe.

Az új munkarend a pedagógusok számára is új helyzet, kihívás. Igyekszünk minél előbb információkat nyújtani a munkarenddel, tantárgyi tematikával, számonkérési formákkal kapcsolatosan. Ezeket az információkat az iskolai honlapon, facebook csoportban elérhetitek majd. Fontos, hogy a KRÉTA rendszert mindenki telepítse (telefonra is), használja, mivel azon keresztül tudunk üzeneteket, kérdőíveket eljuttatni számotokra. Kövessétek figyelemmel. Az első tanulással kapcsolatos információk várhatóan hétfőn délután kerülnek fel.

hétfői és keddi napon biztosítjuk minden diák számára kiscsoportokban, hogy az épületben maradt felszereléseit elvigye. Hétfőn 11.00-től a 11. és 12. évfolyam, valamint a 10.A és 10.B osztály számára, kedden 9.00-tól a többi osztály számára. Az időbeosztást a kérdőívben fogjátok megtudni. (A kérdőív a diák felületén jelenik meg, azaz az oktatási azonosítós felhasználói névvel kell a webes felületen (https://klik037169001.e-kreta.hu/ ) bejelentkezni!). Kérjük, csak az jöjjön érte, akinek feltétlenül szükséges. Az épületbe nem lehet bejönni, az átvétel a főbejáratnál történik.

hétfői napra javasoljuk, hogy fejezzetek be minden olyan iskolai munkát, feladatot, amit az elmúlt időszakban kaptatok, például házi feladatokat, beadandó munkákat. A végzősök tekintsék át az érettségivel kapcsolatos feladataikat, az eddig ezzel kapcsolatosan megkapott információkat, az iskolai honlapon a 2020-as érettségi anyagait: http://web.lovassy.hu/erettsegi-2020/. Javasoljuk, hogy használjátok ki az ingyenes regisztrációs lehetőséget a több tantárgy esetében is használható kiadványokat megjelentető Mozaik Kiadó oldalán (https://www.mozaweb.hu), tanulmányozzátok előzetesen azokat.

Bízom benne, hogy együttműködéssel, felelősségteljes magatartással eredményesek tudunk lenni.

 

Üdvözlettel:

Schultz Zoltán
igazgató

Hírlevél 00

2020.03.13.

Tisztelt Szülők!
Kedves Diákok!

A miniszterelnök bejelentése alapján hétfőtől (március 16.) a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, így iskolánkat sem.

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé. A kollégáknak digitális eszközökkel kell folytatni az oktatást.

A rendelet megjelenéséig, a munkarend kialakításáig mindenkinek a türelmét kérjük. Az iskolai honlapon minden fontos információt közölni fogunk. Megoldást keresünk arra is, hogy mindenki hozzájusson az iskolában maradt felszereléseihez.

Schultz Zoltán
intézményvezető

Információk:

https://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/hetfotol-bezarnak-az-oktatasi-intezmenyek

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-rendkivuli-bejelentese-koronavirussal-kapcsolatos-kormanyzati-intezkedesekrol

Share This