Oldal kiválasztása

2016.

Pécsi Országos Színházi Találkozó
A Lovassy Színpad Úton, veletek című előadása meghívást kapott a Pécsi Országos Színházi Találkozó Poszt – off rendezvényére, ahol öt országos fesztivál – díjas csoport léphetett fel. 

Lovassys színjátszó fesztivál 
Iskolánkban lovassys-padányis színjátszó fesztivál volt május 26-án (csütörtökön), ahol a két iskola színjátszói előadták az idei produkcióikat. 
A műsor a következő volt: 
Carpe diem – hétköznapok játékai (Lovassy Színpad) 
Fekete-fehér, igen-nem (Padányisok)
Úton-veletek (Lovassy Színpad)

Helikoni Ünnepi játékok 
A 2016. évi Helikoni ünnepségeken a Lovassy Színpad a színjátszás kategóriában arany minősítést, fődíjat és különdíjat is kapott. (A különdíj azt  jelenti, hogy a Lovassy Színpad felléphet  a Pécsi Országos Színházi Találkozón.)
Ezzel az eredménnyel a Lovassy Színpad is hozzájárult, hogy 1996, 2000, 2012 és 2014 után ÖTÖDSZÖR is elnyertük a LEGEREDMÉNYESEBB ISKOLA címet !

Országos Diákszínjátszó Találkozó döntője
Az Országos Diákszínjátszó Találkozó döntőjében a Lovassy Színpad Carpe diem – hétköznapok játékai című előadásában a Benedetto szerepét játszó Tóth Bence a döntő zsűrijétől is különdíjat kapott alakításáért.

Országos Diákszínjátszó Találkozó közép-dunántúli fordulója
A Lovassy Színpad Carpe diem – hétköznapok játékai című előadása arany minősítést kapott, és meghívták az országos gálára.
A Benedettót játszó Tóth Bence alakításáért elnyerte a zsűri különdíját.

A Lovassy Színpad a Petőfiben
A Lovassy Színpad az idén is szerepelt a Petőfi Színház által meghirdetett „Ádámok és Évák” fesztiválon, ahol a téma ezúttal „Shakespeare és a szenvedély” volt. A színpadosok a készülő színdarabjuk egy részletét mutatták be. 

Színjátszó tábor
Tápióság

2015.

Úton veletek

Egy 2015-ben készülő, színházi témájú társasjátékot teszteltek a Petőfi Színház színészei és a Lovassy Színpad tagjai egy jó hangulatú foglalkozáson a drámateremben 2015. áprilisában. 

Szív – ügyek (Petőfi)

Színjátszó tábor
Tápióság

2014.

Gélyi János lovairól
Mikszáth Kálmán – novellák alapján

Repülni mint sirály
Anton Pavlovics Csehov Sirály címû drámája alapján (fordította: Makai Imre)

Ájlávjú2
Összeállítás Tóth Krisztina írásaiból

Zsilák Bori mesél
Erdõs Virág: Egyszeregy királyfi

A 2012/2013-as illetve a 2013/2014-es tanévben a Lovassy Színpad kétszer is sikeresen pályázott a Tehetséghidak program pályázataira.
A sikeres pályázatokkal kapcsolatban Fürj Katalin tanárnővel interjú készült.

Share This