Oldal kiválasztása

2021.

A KANAPÉNK VOJNYICEVKÁBAN

Országos Diákszínjátszó Fesztivál, Gyomaendrőd, 2021. augusztus 17-20.

Már az is fantasztikus eredmény, hogy az idei darabunk – a körülmények ellenére – elkészült. Az, hogy 27 jelentkező csoport közül (13 másik előadással együtt) beválogatták az Országos Diákszínjátszó Fesztiválra, munkánk betetőzése volt. A fesztivált, ahol más csoportok produkcióinak megnézése mellett különböző kísérő programokon is részt vehettünk, Gyomaendrődön rendezték meg (augusztus 17-20.).

A válogató zsűri online értékelésében nagyon pozitívan nyilatkozott az előadásunkról: szerintük ez a világirodalom egyik legnehezebb drámája, de mi megcsináltuk a tinédzser Platonovot, és nem gondolták volna előtte, hogy ezek a 100 évvel ezelőtt írt mondatok ennyire hitelesen hangozhatnak mai fiatalok szájából. Jó ötletnek tartották a kanapét. Kicsit soknak érezték a végén a kiabálást.

A fesztivál zsűrije semmi szeretnivalót nem talált az előadásunkban: szerintük hiteltelen volt a játék, és szinte megvetéssel beszéltek velünk, amiért egy ilyen komoly darabhoz nyúltunk; nem értették, mi közünk hozzá. Szerintük a kanapét nyugodtan kidobhattuk volna.

Mi szerettük ezt a darabot, és sokat fejlődtünk (beszéd, színpadi jelenlét, interakció tekintetében) ez alatt az egy év alatt, úgy egyénileg, mint csoportként. A szerepeket kb. 90 %-ban személyre szabottnak éreztük: azt fogalmaztuk meg, hogy nem tudtuk volna felcserélni őket. Nyilván még többet tudtunk volna kísérletezni az anyaggal, ha rendesen próbálhattunk volna, és nem május 10-től június 14-ig (hivatalosan heti egy próbával) kellett volna az online próbák után összerakni a darabot. Ez nem mentegetőzés, mert úgy érezzük, nem kell szégyenkeznünk a létrejött előadás színvonala miatt, még ha nem is illik bele egy pontosan meg nem határozott trendbe.

A nevezés feltétele volt egy motivációs levél, amelyben a darab készítésének körülményeiről kellett írnunk, és arról, miért lenne fontos, hogy eljussunk a fesztiválra. Mivel szerintünk a levél kordokumentum, mellékeljük.

2020.

A Lovassy Színpad nyári tábora

A Lovassy Színpad Suzuki – tréningje

Viszonyok és változások 

Az előadás meghívást kapott a pécsi Országos Diákszínjátszó Találkozóra. Az a zsűri szétutálta az előadásunkat, de mi jól éreztük magunkat. 

2018.

Csoportkép villanófényben 

Színjátszó tábor
Tápióság

2017.

Rosencrantz és Guildenstern

Színjátszó tábor
Tápióság

Share This